Medisol Saving Lives - Showcase

Doel: het bouwen van corporate website met een sterke focus op het werven van nieuwe talenten.

Begin deze maand (december 2017) is de nieuwe corporate website van Medisol Saving Lives gelanceerd. Medisol is een bedrijf dat sinds 2007 actief is op de AED-markt en andere levensreddende producten.

Waarom bestaat Medisol eigenlijk?

Om eenduidigheid te krijgen zijn we voor de inhoud en wijze van communicatie teruggegaan naar de begintijd van de organisatie. Waarom bestaat Medisol eigenlijk? Stichtelijk heet dat: 'Waarom zijn wij hier op aard". Waar komen de medewerkers van Medisol hun bed voor uit? Wat vinden zij nu zo leuk aan hun werk en ... hoe combineer je die twee aspecten nu tot een soort, tja hoe zal ik het noemen, evenwichtig en eenduidig geheel?

De boodschap naar de bezoeker van de website moet uber helder zijn. Vanaf het eerste bezoek. Maar hoe doe je dat? Gewoon, door te vertellen waarom je iets doet, wat je doet en hoe je dat telkens weer een vervolg geeft.

Door gebruik te maken van de Golden Circle-model, de WHY, HOW, WHAT van Simon Sinek (Online Marketeer, "It starts with the WHY") heb ik dit in kaart gebracht. En dat in het achterhoofd houdend bij de ontwikkeling van de website, bij alle onderdelen:

 • klantreis
 • content (teksten, foto's (en binnenkort natuurlijk ook video))
 • look and feel
 • gebruikte techniek
 • etc.

WHY, HOW & WHAT van Medisol

To the point nu! Medisol heeft als slogan/motto/tagline (you name it) gekozen voor 'Saving Lives'. Hoe vertaal je dat nu naar een corporate website. En daarnaast in al je marketing-uitingen? Door telkens weer de vraag te stellen: "Waarvoor zijn wij hier op aard?". Zo is de Golden Circle van Medisol geformuleerd >

WHY Wij willen dat zoveel mogelijk mensenlevens worden gered; Saving Lives. Met enthousiasme/liefde helpen wij onze klanten, zodat ze de juiste keuze maken. Bij elke verkoop van een AED hebben wij een papa, mama, opa, oma, broertje of zusje in gedachten die daarmee wordt gered.

HOW Wij hebben een ruim assortiment AED’s en andere reanimatie-producten. Wij hebben webshops die overzichtelijke en intiuitief zijn in gebruik. Onze customer care medewerker is een professional en is native speaker.

WHAT Wij verkopen AED’s. Voor een concurrerende prijs. Wij geven goed, onpartijdig en deskundig advies. Bij ons krijg je na elke inzet, gratis nieuwe elektroden. Dat maakt ons uniek.

Eigenlijk best een niet-lading-dekkende titel ... tot nu toe

Klopt. Maar de volgorde van dit artikel is toch correct. Het is namelijk eerst denken, dan doen. Als -financieel- gezond bedrijf is het belangrijk te blijven groeien. Elk jaar weer. 8 keer op rij uitgeroepen tot FD Gazelle. 4 keer een gouden FD Gazelle. Dat zegt wat. Dat betekent jaar in jaar uit een minimale groei van 20%!

En die groei wil Medisol natuurlijk doorzetten. Het groeimodel van de AED specialist van Europa is o.a. uitbreiden naar andere landen. Nu zijn er al bijna 20 buitenlandse webshops. Eerst Europa, dan de rest van de wereld. Overigens levert Medisol al wereldwijd.

Parallel aan die groei zijn talenten nodig die klus klaren. En daar ligt op het gebied van de online strategie van de website de focus; het werven van talenten voor diverse functies. En ook daar weer in het achterhoofd; WHY will you for ons werken?

Meer weten

Heb je na het lezen vragen of hebben wij je enthousiast gemaakt? Laten we dan eens een keer afspreken! Klik op onderstaande button om contact met ons te leggen.

Contact opnemen
Image

Dit project is gerealiseerd met de inzet van de volgende diensten van Mark King:

 • Online Strategie
 • Online Marketing
 • SEO Copywriting
 • Zoekmachine optimalisatie
 • Vormgeving
 • Fotoshoot
 • Ontwikkeling
 • Wordpress
Image Deze website bekijken