0651799986 office@markking.nl

De grootste zoekmachine ter wereld (Google) eist tegenwoordig dat jouw website veilig is. Doe je dat niet, dan straft Google dit af met een minder goede ranking. En dat moet je natuurlijk niet willen. Door middel van een SSL-certificaat is jouw site veilig. Persoonlijke gegevens worden dan versleuteld verstuurd over het wereld wijde web.

Het installeren van SSL voor een WordPress Multisite werkt net iets anders dan een gewone WordPress-installatie. In dit artikel leggen we uit hoe je het aan moet pakken. En het is best simpel!

De stappen om van een gewone WordPress Multisite een beveiligde (SSL/HTTPS) multisite te maken

 1. Check of er al een SSL certificaat actief is op jouw hostingpakket. Dit kun je doen met behulp van deze handige tool, genaamd SSL check. We gaan er even vanuit dat je al een certificaat beschikbaar hebt.
 2. Voeg de volgende code-regels toe in het .htaccess bestand op de server. Let op! Vervang ‘domeinnaam’ voor jouw domeinnaam (in ons geval dus markking)
  RewriteEngine On
  RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.domeinnaam\.nl|domeinnaam\.nl)$ [NC]
  RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
  RewriteRule ^(.*)$ https://domeinnaam.nl/$1 [R=301,L]
 3. In de database wijzig je de url van je website (die nu begint met HTTP) in HTTPS.
  Het gaat daarbij om de tabel wp-options. Wijzig daar de inhoud van de records siteurl en home naar https://domeinnaam.ext
 4. Ga nu naar je website. Als alles goed is geeft de browser nu aan dat je website beveiligd is met een SSL-certificaat. Het kan soms even duren. Duurt het naar je zin te lang? Start dan je browser opnieuw op.
 5. De laatste stap is het beveiligen van de backend van je WordPress Multisite met SSL. Open het bestand wp-config.php (die vind je in de root). Plaats daarin onderstaande code, direct boven de regel ‘Thats all, stop editing!’.
  define(‘FORCE_SSL_ADMIN’, true);
 6. Klaar!

Lukt het je niet om jouw WordPress Multisite te beveiligen met een SLL-certificaat? Balen! Maar wij kunnen je vast helpen!